Wat maakt de Fraude Scanner van Internet Politie betrouwbaar?

Wat maakt de Fraude Scanner van Internet Politie betrouwbaar?

Kijk, we snappen dat je nu denkt dat het een ‘Wij van WC-eend’-verhaal wordt, maar we vinden het belangrijk dat je met een gerust hart de Fraude Scanner downloadt. Daarom geven we je graag wat meer uitleg over de werking van de app en hoe we de betrouwbaarheid waarborgen.

1. De Fraude Scanner is beschikbaar in de AppStore en Google Play Store 

Het is niet zomaar mogelijk om een app in de AppStore of Google Play Store te zetten. Hier komen veel richtlijnen, voorwaarden en veiligheidsmaatregelen bij kijken. De Fraude Scanner voldoet hieraan en heeft ook bij beide stores veel (positieve) reviews. 

2. Er worden meerdere bronnen en databases gecheckt

De Fraude Scanner raadpleegt meerdere bronnen voordat een website als veilig / onveilig wordt aangemerkt. Hoe het precies werkt, leggen we ook uit bij de veelgestelde vragen, maar er worden in ieder geval meerdere databases naast de website gelegd om te controleren of deze verdacht is. 

Ook hebben we gebruikers die zelf actief meldingen maken van mogelijk verdachte websites, een beetje vergelijkbaar met het melden van een flitser in Flitsmeister. Hoe meer mensen een website melden, hoe lager de betrouwbaarheidsscore van de website. Komt deze onder een bepaald punt, dan doet Internet Politie de laatste check voordat de website als verdacht wordt gezien en gebruikers een melding krijgen. 

En, wat ook belangrijk is voor ons om te vermelden: het gebruik van de Fraude Scanner is anoniem. Wij willen en kunnen niet weten op welke websites persoon X zit, we waarschuwen alleen als de website niet betrouwbaar is. Het is voor ons niet mogelijk om die website te koppelen aan personen. Zo waarborgen we jouw privacy. 

3. De oprichters zijn Internet Politie vanuit een passie begonnen

Oké, toch een klein beetje ‘Wij van WC-Eend’. Maar we zijn Internet Politie juist begonnen omdat we denken dat het online landschap een stuk veiliger moet en kan. De Fraude Scanner is daar het product van. 

We hebben jarenlang hard aan de Fraude Scanner gewerkt voordat deze begin 2024 beschikbaar werd. Voor de lancering hebben we meerdere experts uit de IT en de overheid laten kennismaken met de app en hun input gebruikt om het nog verder door te ontwikkelen. Daarom kunnen we nu ook met zekerheid zeggen dat we een goed werkende, betrouwbare app hebben. 

Hopelijk heeft dit artikel eventuele vragen bij je weggenomen en download je de Fraude Scanner met een gerust hart. Mocht je toch nog vragen of twijfels hebben, dan kun je ook altijd even contact met ons opnemen.