Het ontstaan van Internet Politie en de Fraude Scanner

Het ontstaan van Internet Politie en de Fraude Scanner

Het ontstaan van Internet Politie en de Fraude Scanner

Het begon allemaal in 2014, toen Bart en Nick zich realiseerden hoeveel er mis ging op het internet. Ze startten met het verwijderen van illegale content, zoals gestolen foto’s en wraakporno. Dat was hun eerste stap om het internet veiliger te maken. 

Maar al snel werd duidelijk dat dit niet genoeg was. Het internet bleek het wilde westen: als iemand in Nederland wordt opgelicht door iemand in Duitsland, is er simpelweg geen goede oplossing om aangifte te doen of de dader te pakken. Dat was het punt waarop de mannen dachten: als niemand het internet veiliger maakt, dan doen we het zelf.

Nick praatte over het idee met Mike, een IT-manager die hij regelmatig sprak. Zo werd het onderwerp steeds serieuzer: er werd nu ook over de technische haalbaarheid gepraat van een app die online fraude detecteert en mensen waarschuwt. 

Zo werd Internet Politie geboren en begon ook de ontwikkeling van de Fraude Scanner, waarmee gebruikers proactief beschermd worden tegen online oplichting.

Natuurlijk ging dit niet zonder slag of stoot. Er waren meerdere technische obstakels die overwonnen moesten worden. Toch hielden de mannen vol, gedreven door hun passie om het internet veiliger te maken voor iedereen. Na tweeënhalf jaar ontwikkelen, werd de Fraude Scanner voor iedereen beschikbaar en inmiddels staat de app bij veel Nederlanders op de telefoon en/of computer. 

Het ultieme doel van Bart, Nick en Mike? Dat Internet Politie wereldwijd een begrip wordt, zodat iedereen met een gerust hart online kan shoppen, werken en communiceren. Samen tegen online fraude!