Leer over online veiligheid via onze blog

Lees de blogs en artikelen van de Internetpolitie en maak jezelf vertrouwd met online fraude.

dropshipping
blog
Emie

Dropshipping: hoe werkt het en waar moet je op letten?

Heb je ooit iets online besteld wat er in de foto’s geweldig uitzag, maar toen het werd geleverd… een beetje tegenviel? Dan ben je misschien wel in aanraking gekomen met dropshipping. Geen zorgen, we leggen je uit wat het is en hoe je voorkomt dat je wordt opgelicht.

Lees verder »
facebook oplichting
blog
Emie

Oplichting via Facebook: hoe herken je het en wat kun je er tegen doen?

Facebook is nog steeds een van de meest populaire social-media-platformen en daarmee de perfecte plek voor online oplichting. Via Marketplace, een Messenger-berichtje of zelfs advertenties: het is goed om altijd alert te zijn als je actief bent op Facebook. Hoe je online oplichting via Facebook herkent en voorkomt? Dat lees je in dit artikel. 

Lees verder »
blog
Emie

Wat is de Fraude Scanner van Internet Politie en hoe werkt het?

Online fraude is al jaren een hot topic en het aantal online oplichtingen neemt gestaag toe. Ook wordt het steeds moeilijker om frauduleuze webshops te onderscheiden van echt. Internet Politie wil de online wereld een stuk veiliger maken met hun Fraude Scanner. Wat deze doet en hoe het werkt, lees je in dit artikel. 

Lees verder »
blog
Emie

Zo herken je online fraude – 5 tips

Vrijwel iedereen is (dagelijks) online via telefoon, computer of tablet. Met meer online gebruikers, komt ook meer online fraude om de hoek kijken. Soms herken je dit gemakkelijk, maar steeds vaker kun je frauduleuze websites, betaalsystemen of mails niet meer van echt onderscheiden. Daarom geven we je een aantal tips om online fraude te herkennen en voorkomen.

Lees verder »